UX Design ApplicatieMomenteel ben ik in opdracht van Arduin bezig met het ontwerpen van de user interface voor Mijn Persoonlijk Plan, een applicatie die wordt ontwikkeld voor de clienten, persoonlijke assistenten en andere professionele begeleiders bij Arduin. 

Belangrijke uitganspunten zijn: De client en zijn haar wensen en doelen staan altijd centraal. De applicatie moet eenvoudig en overzichtelijk zijn. 
De applicatie moet op het startscherm inzicht geven in de 8 domeinen van leven die Arduin als methodiek hanteert. De applicaitei moet in de huisstijlkleuren van Arduin worden ontworpenTijdens de offerteronde heb ik eerst verdiept in de methodike die Arduin hanteert, zodat ik weet wat bijvoorbeeld de 8 domeinen van leven en  SIS items zijn. Ook ben ik al tijdens de offerteronde begonnen met het ontwerpen van mooie schermen, omdat i kdeze opdracht erg graag wilde doen.

De briefing: Er waren 2 uitgebreide briefings. De eerste meeting was met  een IT manager, een kwaliteitsmanager en met een docent van de Academie van Arduin. Bij de tweede meeting, waarbij de eerst ontworpen schermen werden besproken was allen de IT manaer nog aanwezig.
Deze briefings hebben mij  bijvoorbeeld een goed inzicht gegeven in: Het doel van de applicatie (de client ondersteunen in zijn of haar leven). De te gebruiken beeldtaal. De verschillende gebruikers van de applicatie die bij Arduin vrij compex is: licht en zwaar verstandelijk gehandicapte mensen, autisten, ouders, persoonlijke assistenten en ook artsen zullen allemaal gebruik gaan maken van Mijn Persoonlijk Plan. De wensen met betrekking tot de user interface design van de applicatie.

Wat betreft de user interface design heb ik gekozen voor een weergave van eenvoudige naar steeds complexere informatie, naarmate de gebruiker verder navigeert door de applicatie. Op deze manier is de applicatie in eerste instantie toegankelijk voor iedereen en vooral voor de client, terwijl een arts binnen een paar klikken ook zijn rapportages in kan zien en wijzigen. Ook heb ik gekozen voor kleine stukjes informatie die via een klik inzichtelijk zijn en door de client kunnen worden gelezen en/of beluisterd. Op deze manier wordt de grote hoeveelheid informatie opgedeeld in kleine stukjes die per stukje te benaderen en te begrijpen zijn door de client. Mocht de gebruiker alle informatie liever in 1 keer willen zien, dan kan dit ook. 

Inmiddels zijn de meeste schermen opgeleverd en besproken. Naast wat kleine detailaapassingen moet nu alleen de kleur nog worden aangepast. Ik had mij laten inspireren door de kleuren van het bedrijfsgebouw van Arduin (blauw met oranje), terwijl de nieuwe huisstijl kleuren zwart met rood en grijs zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal de applicatie in deze kleuren worden gemaakt.

Vanwege privacy redenen komen alle opgeleverde schermen niet online te staan. Wel kan ik in een persoonlijk gesprek mijn zeer uitgebreide UX design portfolio verder toelichten. CONTACT>

 

Commentaar