Nieuw | Visual Harvesting | Doodles


Wat is een doedel / doodle?

Een doedel (Engels doodle) is een vorm van schetsen, een tekening zonder duidelijk doel, gemaakt door iemand wiens gedachtes ergens anders zijn. Het zijn krabbels gemaakt vanuit het onderbewuste. De doedels bevatten soms een verborgen boodschap. Vaak zijn het eenvoudige tekeningen, soms groeien ze uit tot uitgebreide patronen. bron: Wikipedia | Doedel

Doedels zijn eigenlijk het tegenovergestelde van Infographics en Action graphic. Infographics en action graphics  worden namelijk gemaakt met een duidelijk doel: het overbrengen van informatie op een betekenisvolle, visuele en duidelijke manier. 

Effect op het geheugen:

Volgens een studie die gepubliceerd is in een wetenschappelijke tijdschrift over Toegepaste Cognitieve Psychologie kan doodlen het geheugen van een persoon helpen. Doodling gedraagt zich als een soort mediator tussen het spectrum van teveel denken of te weinig denken en helpt om te focussen op de concrete situatie. Het onderzoek is gedaan door Professor Jackie Andrade. Uit haar onderzoek is gebleken dat de doodlers 29% meer wisten te onthouden dan de mensen die geen doodles maakten. bron: Wikipedia | Doodle

Visual harvesting bij FlyingBeeDesign:

Wil je meer weten over visual harvesting? Kijk dan ook eens bij:

* infographics
* actions graphics
* visualisatie projecten


Ook kun je me een mailtje sturen met je vraag. Ik beantwoord mijn mail altijd. Mocht je je ideeën met anderen willen delen, dan raad ik je aan je commentaar te posten op deze page.

 


Knipoog in het donker


5 juli 2012: doodle #1 doedel

Plan is om in de maand juli iedere avond een Doodle te maken. 1 augustus is de opdracht klaar. Naam van de opdracht:
Knipoog in het donker.

De volgende beperkingen heb ik mezelf opgelegd:

1) De doodle wordt altijd op een vierkant vel papier gemaakt

2) De doodle wordt getekend met potlood en een whiteboard marker
3) In elke doodle zit een dier verborgen

Welk dier zie jij?

Graag wil ik van je weten wat je van de Doodles vindt. Ook kun je antwoord geven op de vraag: 'Welk dier zie jij?' Met iedere reactie maak je kans op een gratis doodle, infographic of action graphic op maat.